Som rytter er du en integreret del af din hests bevægelser på godt og ondt.

For at kunne ride din hest så korrekt som muligt er det vigtigt, at du som rytter har en god balance og er uden smerter og overflødige spændinger i kroppen.

Det betyder, at hvis du som rytter har problemer i bevægeapparatet efter fx at være faldet af hesten og efterfølgende har fået problemer i eksempelvis nakken, ryg eller bækken, i form af asymmetri, nedsat bevægelse, spændte muskler, fascier eller sener, påvirker du din hest med disse problemer.

Du vil kompensere for denne nedsatte bevægelse og spændte muskulatur, hvilket på både kort og langt sigt, påvirker din hest. På kort sigt kan det for hesten betyde spændt muskulatur, mens det på lang sigt betyder skader på hestens bevægeapparat,

idet hesten igennem lang tid vil have kompenseret for både dine og hestens egne skævheder.

Det er derfor vigtigt, at du som rytter, får afhjulpet dine problemer i bevægeapparatet og får hjælp til, hvordan du igen kan blive symmetrisk i kroppen. Både i form af egentlig behandling og gode idéer til træning.

Behandlingen består af blide osteopatiske teknikker (blid form for kiropraktik) samt udspænding/stræk af muskler, sener og fascier samt øvelser til genskabelse af balance og stabilitet.