Hestefysioterapi forholdsvist nyt begreb

Hestefysioterapi er et forholdsvis nyt begreb i Danmark, men har været anerkendt i mange andre lande i årevis. Hestefysioterapeutens udgangspunkt for behandling af hesten er, som ved behandling af mennesker, grundig undersøgelse af holdning, bevægelsesmønster og test af bevægeligheden i kroppens led.

Heste kan som mennesker få diverse skader og skavanker, som har brug for behandling. Hesten er på lige fod med mennesket bygget af knogler, muskler, sener og ledbånd, som alle kan være udsat for overbelastning af den ene eller anden grund.

Heste meget lig mennesker

Når der opstår en skade eller overbelastning af et led, eksempelvis som følge af at hesten træder forkert, får et spark eller lignende, kan hesten få bevægeindskrænkninger i et eller flere led. Dette kan betyde smerter, hævelse og nedsat bevægelighed i et eller flere led, hvilket kan komme til udtryk ved, at hesten ikke kan stille sig til den ene side, at den bliver “dum” på den ene volte, bliver i dårligt humør eller fx bliver utaktet.

Som ejer eller rytter er det dit ansvar at sikre at hestens problemer eller symptomer tages alvorligt, og at der igangsættes den fornødne behandling. Hesten kan kun med sin krop og adfærd fortælle dig, om der er noget galt.

SE MINE PRISERKONTAKT MIG
Behandling af hests bagben vha. hestefysioterapi
Behandling af hestens hoved ved hestefysioterapi
Behandling af hesteryg af CR Hestefysioterapeut
Behandling af front på hest ved hestefysioterapi
Behandling af forben på hest ved fysioterapi af CR Hestefysioterapi